Записи

ЧИТАОЦИ ПИШУ (Шајкашким новинама)

Чудно је ово време. Док се толико тога гаси и нестаје, што само по себи изазива стрепњу, а што и није тако страшно ако се има у виду нестајање заблуда и шупљих илузија; ето сведоци смо једног васкрса и то, по мени, на најлепши могући начин. И моја генерација рођених непосредно после Другог светског рата само је из прича старијих људи дознавала шта су Тител и Шајкашка све имали и уједно се питали (а неки су можда и знали) зашто Шајкашка много тога нема и зашто и ње нема као културно-историјске целине.

Имала је Шајкашка и „Шајкашке новине“. Данас, захваљујући Вама, поштовани г Миљојковићу, има их након пола века поново и то оанкве какве само пожелети можемо, иако, наравно, треба поштовати спортско гесло – увек може боље. После овако дугог информативног и духовног поста у Шајкашкој, ово је можда и превише.

Моја сугестија Вашем листу веома је лична – треба да излази чешће и на више страна.

С поштовањем,    Борислав Јованов, Београд, Бул. ЈНА 76

(Шајкашке новине, Жабаљ, бр. 3, август 1990, стр. 2)

П.С. Изашло је свега шест бројева у овом формату када су их уређивали ниже побројани!

Гл. и одговорни уредник: Радомир Миљојковић, Уређују: Радомир Миљојковић, Дубравка Миљојковић, Мирослав Јованов, Здравко Сиришки, Миленко Бунчић.

Чланови издавачког савета: Слободан Стојановић, Лука Врањеш, Јованка Малешев, Горица Мијатов Јанчић, Дубравка Дудић, Периша Тот, Милан Радојев, Павле Апић, Љиљана Лугомерски, Петар Константиновић, Урош Степанов, Војислав Ануђић, Зоран Михајловић, Дубравка Миљојковић, Радомир Миљојковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.