Записи

ИЗМЕСТИТИ ТЕРЕТНИ САОБРАЋАЈ

(Неопходно је изместити теретни саобраћај из центра Титела)

Дугогодишњи проблем Титела, саобраћај кроз само срце вароши, достигао је врхунац 1999, у време бомбардовања наше земље које је извела Северно-атлантска алијанса. Онда је сав саобраћај од Београда ка Новом Саду ишао овим путем. Последице су и данас видљиве на мосту преко Тисе и на коловозу и на кући у главној тителској улици.

О овом проблему је ових дана у Скупштини општине размишљао и говорио Бора Милидраговић, надзорник за путеве Центра Нови Сад. На жалост, његова предвиђања и тврдње су се обистинили. Он каже да је „пут заморен, дотрајао и да захтева озбиљну санацију“. Пут је дотрајао и мост оштећен, јер подлога не може да издржи терет који се превози вишеосовинским тешким камионима. И подлога је рађена на оновремени начин, па се тако испод асфалта налази ситна камена коцка, а испод ње се не зна шта је. Познато је и да Тител већим делом лежи изнад разних фортификацијских објеката из римских и средњовековних времена. Недавно се на главном тителском раскршћу појавила јама дубока преко два метра , а дело је људских руку пре много времена. Ових дана и пут испред некадашње задужбине Соколског друштва, данас апотека, слеже се упркос интервенцијама путара и комуналаца.

Бора Милидраговић напомиње да у Војводини проблем са транзитом имају још и Сремска Каменица и Ириг, али за разлику од Титела ова два места имају урађене пројекте за решавање проблема. Шанса Титела у проналажењу свог решења за транзит је израда новог урбанистичког  (регулационог) плана места, који је већ на разматрању у јавности.

(Тител Данас, 20. децембар 1999, нова серија, бр. 14.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.