Перорез

ШАЈКАШ

Председник

Шајкашани су у прошлој години збирци природних реткости, енглеском храсту и ивањичком „Јавору“, придодали још једну – једногодишњег Зеленовића

Скадар

Зидање у Шајкашу је интензивно. Онде су центар, двор, куле и замкови, а отворен је и конкурс за младе гојковице. кључеве града неће још задуго држати општинска вила.

Раздруживање

После привреде, вирус распадања је захватио и територијалну целовитост општине. Допринос општем тренду је и иницијатива Шајкаша за издвајањем из тителске општине.

Правда

Шајкаш је коначно у локалној самоуправи постао равноправан са Локом, Виловом и Гардиновцима. Сада је добио шест одборничких места у скупштини општине, исто колико и ова три села заједно.

Шајкаш...

Ако Шајкаш настави да се развија и слави овим темпом, сви волови у селу завршиће на ражњу.

…Плива…

Каже се: „Баш ме брига што Мађарска нема море!“. Ни Шајкаш нема Тису, па боље плива од оних који ју имају.

…У 21. век …

Сведоци смо вишеструког славља и догађања на Малу Госпојину на тргу у Шајкашу. остаје да Месна заједница и друго раскршће претвори у трг, па да их за неку другу Малу Госпојину повежу пешачком зоном и отворе бизнис-центар.

… И на Тиси

Кад већ Шајкаш није постао засебна општина, онда је у органима садашње општине прорадила „шајкашка веза“ и наравоученије за неке друге.

Локалпатриота

Извесни „увређени“ Титељанин је имао приговор на исказ из једне раније „зоље“. Каже да у Шајкашу нема волова и да су на ражњу завршили волови из Титела.

Бајка

Дунав, који памти Нојев потоп, никада није текао од Црнога мора ка Црној планини, а шајкашки градитељи рачунају да ће река Новосађана потећи у шајкашки тржни центар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.