Свакодневник

У тителској библиотеци РЕВИЗИЈА БИБЛИОТЕЧКОГ ФОНДА

Од првог до 31. августа о.г. тителска Народна библиотека „Стојан Трумић“ неће радити са корисницима својих услуга због ревизије, односно провере, библиотечког фонда.

Ревизијом је обухваћена провера библиотечког фонда у позајмном одељењу и Завичајној збирци у Тителу, те огранку у Мошорину. За време ревизије љубитељи читања неће моћи да се користе услугама Библиотеке, па библиотечки радници моле кориснике за стрпљење док се попис не обави. Комисију за ревизију чине Светлана Арамбашић (председник), Ивана Зечевић, Зорица Чорто, Катарина Пантић и Бранислава Јовић. Бранислави Јовић ово је последња од многих које је имала у свом радном веку, пошто на јесен одлази у пензију.

Последњи пут ревизија је у Библиотеци урађена пре десетак година ручно, тј. простим пребројавањем књига и провером и инвентарним књигама. Светлана Арамбашић сматра да је данас много лакше и брже обавити ревизију, јер је НБ „Стојан Трумић“ чланица заједница библиотека Србије које су увеле кооперативни он-лајн програм (COBISS). Каже да је сада десет пута лакше радити ревизију него раније. Планирали су да ревизија траје месец дана. Међутим, председница Комисије верује да ће ју радити много краће, пошто су већ првог дана рада проверили 3000 монографских публикација, тако да ће и читаоци краће чекати на библиотечке услуге. Библиотекари су својим сталним члановима препоручивали да пре ревизије позајме већи број књига од уобичајеног, како им књиге не би недостајале ових врелих августовских дана.

Овом ревизијом ће се утврдити тачно бројно стање фонда у Библиотеци која располаже са око 35 000 библиотечких јединица. Иначе, ревизија се до сада углавном радила сваке пете године, мада је мишљење искуснијих библиотекара да не треба радити толико често.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.