Записи

ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ И МУЗИКЕ

Велике врућине, наше нарави и предузимљивост Мила Достанића изместили су тителска културна догађања у башту дискотеке „Клуба 100“. У дискотеци су до сада гостопримство уживале музика и, понекад, мода, а од овог лета придружила им се лепа писана и казана реч.

Дванаесторо младих у петак, последњег дана јула, приредило је Титељанима ретко лепо вече поезије и музике под симболичним називом „Ми градимо…“. Уз домаћег песника Славка Вукадиновића, своја песничка умећа представила је гошћа из Новог Сада Наташа Станковић, те новосадски мајстори хаику поезије Витомир Милетић Витата и Александар Обровски. Песме Јесењина, Превера и других аутора казивале су Милана Ценић из Титела и Сирма Самаџиоска из Сремске Митровице. Програм саткан од поезије и музике употпунили су тителски студенти музичке академије Тамара Ранисављев, Игор и Чаба Киш, а своје гласовне могућности демонстрирала је у џез-маниру суграђанка Бланка Гараи. У музичком делу програма посетиоци су имали прилике да прате музицирање госта са Мадагаскара Жаноа. Домаћин вечери Весна Тегелтија водила је програм, рецитовала и певала руске народне песме и романсе.

Приредба у башти „Клуба 100“, у амбијенту подно стрмих отсека Тителског брега, представља право освежењена, иначе, сиромашној културној сцени Титела. Те вечери у башти је било више посетилаца него места. Према речима Весне Тегелтије, организатора вечери, ова акција би ттребало да означи почетак изграње новог имиџа и обликовања културне сцене Титела, што ће бити веома тешко без подршке осталих посленика у култури. Она пре свега мисли на оне који делују изван институција, као „слободњаци“. Таквих у Тителу има, само их треба организовати. Можда ће овај Веснин пионирски корак и пословност власника дискотеке Мила Достанића, најзад, усталасати мртвају у тителској култури. Задовољна публика ишчекује да се то деси.

(Из: „Зрењанин“,Зрењанин, 1998)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.